Over Tom en Katja

Tom en Katja zijn goede vrienden die allerlei avonturen beleven. Tom is een lange, slimme jongen die graag achter zijn computer zit om dingen uit te zoeken. Katja is een stoer meisje met donker haar en groene ogen dat op voetballen zit. Met Katja's doortastendheid en Tom's bedachtzaamheid vullen ze elkaar goed aan als ze geheimen en mysteries uit het verleden onderzoeken. Tom en Katja kun je dan ook wel Geschiedenisdetectives noemen.


Tom en Katja en het Mysterie van Negen vertelt het verhaal van een spannende zoektocht naar een eeuwenoud geheim dat verborgen is door een Kruisridder. Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleept in een avontuur vol raadsels, ridders, geheime boodschappen en de zoektocht naar een eeuwenoude schat. Van kasteel Biljoen in Velp tot in het middeleeuwse plaatsje Bigaroque in de Dordogne. Met veel vallen en opstaan weten Tom en Katja stap voor stap het mysterie van de negen te ontrafelen. Daarbij lijkt het alsof er iets is dat hen steeds de weg wijst. Tom en Katja en het Mysterie van Negen is door sommige lezers al vergeleken met het succesvolle boek "Da Vinci Code" van Dan Brown.
Tom en Katja en het Mysterie van Negen is het debuut van Rob Buiskool als schrijver. Inmiddels is hij al begonnen aan het volgende deel van wat binnen enkele jaren een complete Tom en Katja reeks moet worden. Hieronder een korte beschrijving van de volgende boeken.


Tom en Katja en het Mysterie van het Meesterwerk Tom en Katja gaan achter de herkomst aan van een oud schilderij dat uit Tom's huis wordt gestolen. De dief is hun aartsvijand Berthold van Eeghen, die ontsnapt is uit de gevangenis. Het schilderij bevat een geheim dat te maken heeft met waardevolle voorwerpen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn gestolen. Door de geheime codes en verborgen aanwijzingen van de schilder op te lossen, komen Tom en Katja achter het Mysterie van het Meesterwerk.
Tom en Katja en het Mysterie van de Magister Tom en Katja vinden een oud aantekeningenboek van een verre voorouder van Tom, Timon van Londen. Timon was in de 17e eeuw de leerling van magister Cornelis Drebbel. Drebbel was een alchemist die in dienst was van Koning James VI van Engeland. Hij was onder andere de uitvinder van de microscoop en de eerste duikboot die een aantal uren onder water kon blijven. De aantekeningen in het oude album van Timon zetten Tom en Katja op het spoor van de gouden, eeuwigdurende klok en het Mysterie van de Magister.


© 2006 Rob Buiskool