Over Tom en Katja

Tom en Katja zijn goede vrienden die allerlei avonturen beleven. Tom is een lange, slimme jongen die graag achter zijn computer zit om dingen uit te zoeken. Katja is een stoer meisje met donker haar en groene ogen dat op voetballen zit. Met Katja's doortastendheid en Toms bedachtzaamheid vullen ze elkaar goed aan als ze geheimen en mysteries uit het verleden onderzoeken. Tom en Katja kun je dan ook wel Geschiedenisdetectives noemen.


Tom en Katja en het Mysterie van het Meesterwerk

Als uit Toms huis een schilderij wordt gestolen begint het nieuwe avontuur van Tom en Katja. Bij hun zoektocht ontdekken ze dat het schilderij een kostbaar geheim verbergt dat te maken heeft met een diefstal uit de Tweede Wereldoorlog. Door de verborgen aanwijzingen van de schilder te ontrafelen, komen Tom en Katja achter het Mysterie van het Meesterwerk…


Tom en Katja en het Mysterie van het Meesterwerk is niet alleen een superspannend boek voor kinderen van 9 tot 90 jaar, maar bovendien een boek dat bijdraagt aan een goed kinderdoel.

Van ieder boek dat besteld wordt via www.tom-en-katja.nl, gaat Euro 3,95 naar Cordaid Kinderstem. Cordaid Kinderstem helpt kinderen in sloppenwijken over de hele wereld. Door dit boek te kopen help je dus ook mee.

Rob gelooft dat ieder kind een kans verdient op een betere toekomst, een kans om te dromen...en misschien de kans om later zelf ook een boek te schrijven.
Dankzij de enorme inzet en de doelgerichte projecten van Cordaid Kinderstem krijgen kinderen in sloppenwijken wereldwijd die kans.
Lees verder…

Tom en Katja en het Mysterie van Negen

Nadat een auto met gierende remmen stopt en een man wordt ontvoerd, blijft alleen een hoed op de stoep liggen. De hoed verbergt een geheim. Als Katja en haar vriend Tom het spoor van de hoed volgen, worden ze meegesleept in een avontuur vol raadsels, ridders, geheime boodschappen en een eeuwenoude schat. Van kasteel Biljoen in Velp tot in het middeleeuwse plaatsje Bigaroque in de Dordogne. Met veel vallen en opstaan weten Tom en Katje stap voor stap het mysterie van de negen te ontrafelen. Daarbij lijkt het alsof er iets is dat hen steeds de weg wijst.Tom en Katja en het Mysterie van de Magister Tom en Katja vinden een oud aantekeningenboek van een verre voorouder van Tom, Timon van Londen. Timon was in de 17e eeuw de leerling van magister Cornelis Drebbel. Drebbel was een alchemist die in dienst was van Koning James VI van Engeland. Hij was onder andere de uitvinder van de microscoop en de eerste duikboot die een aantal uren onder water kon blijven. De aantekeningen in het oude album van Timon zetten Tom en Katja op het spoor van de gouden, eeuwigdurende klok en het Mysterie van de Magister.


© 2006 Rob Buiskool