Op school


Rob bezocht ook dit jaar weer een aantal Nederlandse basisscholen tijdens de Kinderboekenweek 2008 met het thema Poëzie.
In het Mysterie van het Meesterwerk zijn geheime aanwijzingen verborgen in een gedicht, die Tom en Katja moeten ontcijferen en nog veel meer spannends…..

 

De voorleestour:
Rob geeft regelmatig voorleessessies op basisscholen door het hele land.
Mocht u geïnteresseerd zijn om zo’n sessie op uw school te organiseren, hieronder treft u meer informatie aan.
Rob vindt het helemaal geweldig om te doen en de kinderen en leerkrachten van scholen waar hij al is geweest zijn razend enthousiast.

 

Budget:
Omdat wij weten dat scholen bijna altijd te kampen hebben met een zeer beperkt budget voor dit soort activiteiten zijn er geen kosten verbonden aan het schrijversbezoek.
Wij vragen scholen wel om wat promotie te verzorgen rondom het bezoek en een leuke actie met de boekjes te organiseren. Als er aan het einde van of rondom een sessie wat boekjes worden verkocht, is dat voor ons een mooie tegenprestatie.

 

Een gesigneerd boekje!
De boekjes kunnen voor de kinderen ook direct door de schrijver worden gesigneerd, wat het extra bijzonder maakt.

 

Organisatie:
Tot nu toe is het bij de meeste scholen ongeveer zo gegaan:
- Zij zorgen voor het uitsturen van een persberichtje naar de plaatselijke pers en het voorbereiden van de kinderen op de komst van Rob.


- Rob wordt "geïnterviewd",  beantwoordt vragen over Tom & Katja (als kinderen de boeken gelezen hebben of het er samen in de klas over hebben gehad), over hoe je een boek schrijft, zijn lievelingseten, -dier, -kleur, etc. :0)
Hij kan natuurlijk een stukje voorlezen uit een van de Tom en Katja avonturen en behandelt in groep 7 en 8 dingen die in het boek voorkomen, zoals anagrammen, palindromen, raadsels, droedels enz.
Voor de kleintjes (groep 1 t/m 3) heeft hij ook voorleesverhalen, die hij kan vertellen met behulp van een beamer die hij meeneemt (voor de illustraties).

 

- Met een aantal scholen (zie foto's van OBS de klimboom in Heteren) hebben we ook een actie gedaan waarbij de school de ouders vooraf op de hoogte stelt van het bezoek,  zodat er aan het eind van de ochtend of middag boekjes gekocht en gesigneerd kunnen worden.

 

Bij deze school in Heteren stond er ook een vooraankondiging in de plaatselijke krant, na afloop een artikel met foto in diezelfde plaatselijke krant en tijdens één ochtend werden er maar liefst 50 boekjes verkocht en gesigneerd! (alle kinderen uit groep 7 en 8 hadden van hun ouders envelopjes meegekregen en sommige kinderen moesten er zelfs direct 4 of 5 kopen als cadeau, echt super!)

Wilt u iets plannen voor uw school of wilt u meer weten over de het boek of de tour, bel of mail ons dan gerust even.


2006 Rob Buiskool